ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΙΧΑΗΛ ΜΠΟΥΛΓΚΑΚΟΒ
H ΕΡΥΘΡΑ ΝΗΣΟΣ
ΚΩΜΩΔΙΑ

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΑΙΘΟΥΣΑ BLACK BOX
Η Εταιρεία Θεάτρου Οίστρος παρουσιάζει από 8 Νοεμβρίου κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή την αλληγορική κωμωδία του Μιχαήλ Μπουλγκάκοβ “Η Ερυθρά Νήσος” στο Black Box του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης για 15 μόνο παραστάσεις.

Ο Μιχαήλ Μπουλγκάκοβ, ένας θεατρικός συγγραφέας κυνηγημένος από τη λογοκρισία της εποχής του, γράφει ένα θεατρικό έργο στο οποίο ξεδιπλώνει τον κόσμο του θεάτρου εξίσου λαμπερό όσο και φαύλο. Σ΄ ένα αρκετά αυτοβιογραφικό κείμενο παρουσιάζει ένα
νεαρό Ρώσο συγγραφέα να παραδίδει το νέο του έργο, την «Ερυθρά Νήσο», σ΄ ένα φημισμένο θέατρο της Μόσχας. Ο λογοκριτής θα καταφτάσει στο θέατρο από στιγμή σε στιγμή και ο θίασος υποχρεώνεται να παρουσιάσει κατευθείαν το έργο σε γενική δοκιμή. Η αλήθεια της ζωής και της σκηνής συνδιαλέγονται καθώς ο θεατής παρακολουθεί την πραγματικότητα μέσα από ένα θεατρικό καλειδοσκόπιο.
Η «Ερυθρά Νήσος» είναι μία αλληγορία που, αν και γραμμένη σε κωμικό ύφος, αποτελεί στην ουσία της ένα πολιτικό κείμενο που πραγματεύεται τη ματαιοδοξία της εξουσίας και την ανάγκη του πλήθους να ακολουθήσει τον επόμενο «σωτήρα».
Η ομάδα Οίστρος βουτάει στα παρθένα νερά της «Ερυθράς Νήσου» και στήνει ένα κωμικό πανηγύρι αθωότητας. Υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής, μέσα στο ρυθμό του συνόλου κρουστών του Βασίλη Βασιλάτου, ένας 13μελής θίασος κοιτάει κατάματα την εξουσία και προσπαθεί να μη σαγηνευθεί από τη γλύκα της.